Undvik att stuka handleden

Att skada sin handled kan man göra i flera olika grader och beroende på hur pass allvarligt det är så behöver man ta till med olika typer av åtgärder. I den lättaste av situationer så kanske man kan ta en Alvedon och vila i någon dag medan i den svåraste av situationer så kanske man behöver opereras. Det finns naturligtvis även ett mellanting någonstans där, och det kan vara när man stukar sin handled eller dylikt. Att stuka handleden är oerhört vanligt, och vanligast är det för personer som idrottar eller sportar, men det kan naturligtvis hända vem som helst även i vardagen.

stukad handledEn stukning tillkommer efter ett så kallat direkt trauma. Detta är när man alltså direkt skadar handleden och det är relativt allvarligt och hårt till skillnad från andra skador som kan tillkomma efter flera veckor eller till och med månader av slitage. Ett direkt trauma kan komma efter att man till exempel har ramlat under en fotbollsmatch och behövt ta emot fallet med hjälp av händerna och på så vis skadat handlederna genom den kraft som krävs att ta emot sig för att inte slå direkt i marken, eller så kan det uppstå efter snabba vridningar av handleden under till exempel innebandy eller ishockey.

Skadad – vad nu?
Om du nu faktiskt har blivit skadad så finns det först och främst två råd vi kan ge dig: Först och främst så ska vila, vila, vila och om smärtan är alltför stor så ska du ta smärtstillande, men någonting annat du kan göra som är oerhört effektivt är att införskaffa ett handledsskydd till dig själv.

Handledsskydd är det absolut bästa sättet att kontra smärtor och obekvämligheter i en skadad handled och detta görs genom flera olika faktorer. Först och främst så ger handledsskyddet dig stabilitet och värme som i vissa fall till och med kan tillåta dig att utföra aktiviteter utan att ens känna av skadan. Med denna värme så tillkommer även ökad blodflöde till området vilket i sin tur drastiskt påskyndar återhämtningen.

Handledsskydd finns att köpa lite varstans, men vi rekommenderar ett märke som heter Vulkan. De håller oerhört bra kvalité och du kommer garanterat att bli nöjd. Deras produkter för just handleder hittar du hos http://vulkanskydd.com/produkt-kategori/handledsskydd/.