Experter på handledsskydd och handledsstöd

Vi är ledande inom ortopediska hjälpmedel för hand och fot med säte i Sverige

Vi är Ocotpus Limedic med säte i Sverige

Octopus Limedic arbetar med försäljning av högkvalitativ medicinteknisk utrustning till lasarett och sjukhus i Sverige och Norden och onlineförsäljning av ortopediska hjälpmedel där vi är experter på handledsskydd och handledsstöd.

Vi fokuserar på befintlig och nydanande teknologi inom områden där resultaten har stor betydelse för den enskilda patienten och där handhavande och funktionalitet är högprioriterat.

Personligt bemötande och flexibilitet är våra ledord. Vi finns i Täby norr om Stockholm och i Oslo, Norge. Välkommen att höra av dig till oss!

En stark företagskoncern

Octopus Medical AB tillsammans med Limedic AB bildar Octopus Limedic och distribuerar den senaste teknologin inom medicintekniska produkter främst inom områdena thoraxkirurgi, kardiologi/radiologi, kärlkirurgi och ortopedi till sjukhus i Sverige och Norge.

Octopus Medical AB grundades 1995 och företaget Limedic AB förvärvades år 2000. År 2010 bildades Octopus Medical AS för expansion i Norge. Koncernens årliga omsättning är ca € 12 000 000. Vi är 8 anställda varav 5 är försäljare.

Vår vardagliga arbetsmiljö

Vår affärsidé

Ingen affärsidé är längre unik, men vår är konkret och bygger på följande 6 punkter:

  1. Vi ska marknadsföra och sälja högkvalitativa produkter till svensk sjukvård, huvudsakligen inom områdena interventionell kardiologi/radiologi,urologi, thorax- och kärlkirurgi
  2. Vi ska tillhandahålla högsta grad av service, flexibilitet, leveranssäkerhet och kunnande.
  3. Våra produkter ska i första hand ha följande fördelar gentemot konkurrenterna: spjutspetsteknologi, högre kvalitet, bättre prestanda och lättare handhavande.
  4. Vi ska tillsammans med kunder och leverantörer medverka till att förbättra produkter och behandlingsmetoder.
  5. Vår organisation ska vara kundorienterad och förändringsbenägen med tanke på de stora förändringar som vår marknad genomgår
  6. Vi skall aktivt söka efter nya produkter.

Flexibilitet och personligt bemötande

För oss är det viktigaste att det vi gör och står för når ut på rätt sätt. Därför värdesätter vi det personliga bemötandet och att kunna vara flexibel i en bransch som är strömlinjeformad men också styrd av lagar och reglerlingar. Därför är det minst sagt en stor utmaning att .

Vi brukar i sammanhanget säga att vi inte går mot strömmen, utan med strömmen, men med stor flexibitet, vilket lämnar utrymme för att kunna vara den innovativa och ledande aktören inom det medicintekniska området.

Detta är ledord som har varit med sedan Octopus Medical grundades 2010 och därför är det kanske inte så konstigt att vi är ett välrenommerat företag som uppskattas bland våra kunder och byggt grunden i ett starkt varumäke.

Ett engagemang utöver det vanliga

Vi är tillsammans med vården ytterst engagerade att lösa nya utmaningar och hitta nya metoder för att hjälpa patienter till ett bättre liv. Vår utrustning är avancerad medicinsk teknik som kräver kunnande och engagemang.

Även på detaljnivå har vi högsta fokus och engagemang, och inte minst när det kommer att handla om handledsskydd för stukad hand och handled och andra ortopediska hjälpmedel för hand, fot, knä och armbåge som går att finna i vår webshop.

En kvalitetscertifierad verksamhet

Vill du komma i kontakt med oss kan du välja mellan följande:

Du kan alltid besöka våra någon av våra andra webbplatser samt våra leverantörer där det finns mycket information som kan ge dig svar på dina frågor.