Varför välja handledsskydd som rekommenderas av läkare?

4 skäl att välja handledsskydd som rekommenderas av läkare

Man ska alltid använda handledsskydd som rekommenderas av läkare. Dessa skydd är utformade för att ge optimalt stöd och skydd baserat på medicinsk forskning samt praktiska erfarenheter.

Dessa skydd erbjuder följande fördelar:

  1. Medicinsk expertis: De är utvecklade med insikter från medicinska experter, vilket säkerställer att de effektivt adresserar specifika skador eller tillstånd.
  2. Anpassad design: De tar hänsyn till olika medicinska behov och är utformade för att passa olika typer av handledsproblem.
  3. Hög kvalitet och säkerhet: Dessa skydd uppfyller strikta kvalitets- och säkerhetsstandarder, vilket är avgörande för effektiv behandling och förebyggande av ytterligare skador.
  4. Förbättrad återhämtning och komfort: Handledsskydden bidrar inte bara till att skydda och stabilisera handleden under läkningsprocessen, men de är också utformade för att maximera användarkomforten. Genom att erbjuda en skonsam stödstruktur och material som andas, minimeras obehaget under långvarig användning, vilket gör att användaren kan fortsätta med dagliga aktiviteter utan större hinder. Detta är särskilt viktigt för personer som behöver kontinuerligt stöd under arbete eller sport.

Emblem läkare rekommendation

Handledsskydden som rekommenderas av läkare

Så om du känner att du vill använda kvalitativa och effektiva handledsskydd med läkarrekommendation så finns det inte så många att välja på, och de kan dessutom vara svåra att hitta.

Hur får man tag på de här skydden?

Du behöver inte längre leta runt för det är just sådana här skydd som Limedic erbjuder. Vår affärsidé är nämligen att tillhandahålla enbart ortopediska hjälpmedel som är kliniskt testade och som läkare hänvisar till för bästa möjliga rehabilitering, stöd och komfort.

Vi har en gedigen bakgrund inom det medicintekniska området där vi under många år har levererat högklassig utrustning till sjukhus och vårdinrättningar. Därför vet vi vikten av vad kvalitet betyder när det handlar om ortopediska hjälpmedel för hand, fot, arm, ben och knä.

Så här säger läkaren om handledsskydd

Dr Johan Eriksson är en av läkarna som rekommenderar våra handleds- och tumstöd, och han säger så här:

"I mitt arbete ser jag ofta patienter med olika typer av handledsskador och belastningsskador. Ett korrekt utformat handledsskydd kan därför vara helt avgörande för en snabb och effektiv återhämtning.

De handledsskydd men också tumstöd som Limedic har i sitt sortiment är utvalda för att ge optimalt stöd samtidigt som de tillåter en viss grad av rörelsefrihet, vilket är viktigt för musklernas och ledernas hälsa.

Dessutom är de tillverkade av högkvalitativa, hållbara material som tål daglig användning. Det är därför jag ofta rekommenderar dessa produkter till mina patienter, eftersom jag vet att de ger rätt balans mellan stöd, komfort och hållbarhet."

Dr. Johan Eriksson - Region Västmanland

På vår artikelsida finns den många intressanta och fördjupande artiklar. Läs till exempel om varför läkare rekommenderar OPTIVO.

1 Jan 2024