Välj rätt handledsskydd utifrån behov

Bästa val av handledsskydd utifrån typ av skada eller behov

Handledsskydd kan spela en vital roll i att skydda och stödja, speciellt i situationer som innebär återhämtning från skada eller hantering av kroniska tillstånd. Beroende på dina specifika behov och omständigheter är vissa typer av skydd för handleder mer lämpliga än andra.

För frakturer och stukningar välj SUPROhand

För de som behöver stabiliserande stöd vid frakturer, stukad handled och andra stukningar, är SUPROhand handledsskydd ett utmärkt val. Dess inbyggda skenor och förmåga att lindra smärta och obehag vid skador gör det idealiskt för de som kräver extra stöd.

Olika handledsskyddmodeller att välja på

För karpaltunnelsyndrom ska du välja OPTIVO

OPTIVO handledsskydd är speciellt utformade för tillstånd som karpaltunnelsyndrom. Deras kombination av stabilitet och kompression hjälper till att lindra smärta och värk orsakad av detta tillstånd, och erbjuder olika modeller för individuella behov.

Använd POLLEX tumstöd vid tumledsartros

POLLEX tumstöd är specifikt designat för att ge stöd vid tumledsartros eller skador på tummens ligament. Genom att immobilisera bas- och sadellederna på tummen, erbjuder det effektivt stöd och lindring för tumrelaterade problem.

Tendinit: OPTIVO

Vid tendinit, som är en inflammation i senor orsakad av överansträngning, kan OPTIVO handledsskydd hjälpa till att minimera rörelse och reducera inflammation och värk.

Artrit: OPTIVO

För personer med artrit, som kan uppleva smärta, svullnad och stelhet i handleden, erbjuder OPTIVO handledsskydd både värme och stöd, vilket kan lindra smärta och öka rörligheten.

För sport och fysiska aktiviteter passar SUPROhand bäst

Inom sporter där handleden är särskilt utsatt, som gymnastik, skidåkning eller snowboarding, kan SUPROhand handledsskydd minska skaderisken genom att ge mer stöd samt skydda handleden.

Postoperativ rehabilitering: SUPROhand

Efter operationer i händer och handleder kan SUPROhand handledsstöd användas för att stabilisera området, skydda det opererade området och främja korrekt läkning.

Användning av handledsskydd under längre tid

För personer med kronisk handledssmärta eller de som regelbundet utför aktiviteter som belastar handleden, kan långsiktig användning av antingen SUPROhand eller OPTIVO rekommenderas.

Dessa skydd kan vara till stor hjälp vid användning under aktiviteter som belastar handleden eller under sömnen för att förhindra oavsiktliga rörelser.

13 Jan 2024