Använd handledsstöd med skena vid karpaltunnelsyndrom

Handledsstöd med skena vid karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är en vanlig åkomma som kan orsaka både smärta och obehag i din vardag. Det kännetecknas av tryck på medelnerverna i handleden, vilket kan leda till stickningar, domningar och smärta i handen och fingrarna.

Denna sjukdom kan påverka allt från enkla vardagliga aktiviteter till ditt yrkesliv, och det är inte ovanligt att de drabbade upplever svårigheter med att hålla i saker, skriva på tangentbord eller utföra precisionstunga uppgifter.

Fakta om karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är en nervinklämning i handleden och drabbar cirka tre procent av Sveriges befolkning. Karpaltunnelsyndrom kan uppstå hos båda kön och i olika åldrar, men förekommer oftare hos personer med sköldkörtelsjukdom, reumatisk sjukdom eller diabetes. Malin Zimmerman är en av Sveriges bästa forskare på området och har publicerat en artikel om ämnet där det finns mer fakta och fördjupande information.

Det finns några sätt att lindra karpaltunnelsyndrom på och ett utav dom är börja använda ett handledsstöd med skena.

Lindra karpaltunnelsyndrom med skena

Ett effektivt sätt att hantera och lindra symtomen av karpaltunnelsyndrom är användningen av handledsstöd. Handledsstöd fungerar genom att stabilisera och avlasta handleden, vilket minskar trycket på medelnerverna. Detta kan bidra till minskad smärta och förbättrad funktion i handen.

Välj bara handledsskydd som rekommenderas av läkare och ortopeder

När du väljer ett handledsstöd är det viktigt att välja ett som är kliniskt testat och rekommenderas av läkare. Ett läkarrekommenderat handledsstöd säkerställer att du får en produkt som är effektiv och säker att använda. I det här blogginlägget om varför läkare rekommenderar vissa handledsskydd kan du läsa mer om varför läkare och ortopeder rekommenderar vissa typer av skydd och stöd.

Handledsstöd med skena är det bästa alternativet

För personer med karpaltunnelsyndrom är handledsstöd med skena ofta det mest effektiva alternativet. En skena hjälper till att hålla handleden i ett neutralt läge, vilket ytterligare minskar trycket på medelnerverna.

Rekommenderat handledsstöd för karpaltunnelsyndrom

Ett utmärkt val är SUPROhand handledsstöd, som är utrustat med dubbla skenor. Detta gör SUPROhand till ett av marknadens mest effektiva handledsstöd för karpaltunnelsyndrom. 

Produktbild på SUPROhand

SUPROhand handledsstöd inkluderar:

 • Dubbla skenor: Ger optimal stöd och stabilisering.
 • Komfortabel design: Gjord för att vara bekväm att använda över längre perioder.
 • Justerbar passform: Kan anpassas för att passa olika handstorlekar och behov.

SUPROhand bidrar till att:

 1. Minska smärta och obehag associerat med karpaltunnelsyndrom.
 2. Förbättra handens och fingrarnas funktion.
 3. Förebygga ytterligare skador genom stabilisering av handleden.

Om du lider av karpaltunnelsyndrom rekommenderar vi starkt att du provar SUPROhand. Det är en investering i din hälsa och ditt välbefinnande.

Handla tryggt och säkert online hos Limedic

SUPROhand handledsskydd får endast säljas utav aktörer med god medicinteknisk erfarenhet och kännedom. Limedic är en av dessa återförsäljare som får sälja ortopediska hjälpmedel som genomgått kliniska tester och som är rekommenderade av läkare och ortopeder.

Läkarrekommenderad produkt

Produktinformation om SUPROhand

 • Artikelgrupp: Handledsskydd
 • Artikel: SUPROhand
 • Pris: 450 kr (använd rabattkoden supro5 för 5% rabatt)
 • Beställningsformat: online
 • Leveranstid: 1-3 dagar

Karpaltunnelsyndrom behöver inte vara en begränsning i ditt liv. Med rätt stöd och skötsel kan du återfå full rörelsefrihet och komfort i din vardag.

Handla här »

Besök vår FAQ om du vill veta mer

Har du frågor om karpaltunnelsyndrom eller hur du bäst kan hantera dina besvär? I vår FAQ hittar du svar på en mängd frågor relaterade till karpaltunnelsyndrom.

Vi har samlat kunskap och insikter för att hjälpa dig förstå ditt tillstånd bättre och ge dig verktygen för att hantera det effektivt. Vare sig du undrar över orsakerna, hur du kan förebygga ytterligare skador, eller vilken typ av handledsstöd som är mest effektivt, har vår FAQ de svar du söker.

Att vara välinformerad är ett viktigt steg i att hantera karpaltunnelsyndrom. Genom att besöka vår FAQ-sektion får du tillgång till pålitlig och användbar information som kan göra en stor skillnad i din dagliga hantering av tillståndet.

Vänta inte, ta första steget mot ett bekvämare liv idag. Besök vår FAQ och få de svar du behöver för att börja din väg mot lindring och förbättrad livskvalitet.

4 Dec 2023