Handledsskydd med skena ger bättre stöd och komfort

Stärk stöd och skydd med handledsskydd med skena

Handledsskydd med skena är viktigt för alla som söker förstärkt stöd och skydd för handleden. MEd skenor i handledsskyddet blir stabilitet och komfort överlägsen, vilket är avgörande för effektiv läkning och förebyggande av ytterligare skador.

För dig som redan känner till fördelarna med skenor i handledsskydd och söker efter produkter så är rekommendationen att gå vidare direkt till vår webshop med handledsskydd och andra ortopediska hjälpmedel.

Där hittar du ett noggrant utvalt sortiment av handledsskydd med skena, inklusive välrenommerade produkter som OPTIVO och SUPROhand, kända för sin högkvalitativa konstruktion och användarvänliga design.

Vad är ett handledsskydd?

Handledsskydd är ortopediska hjälpmedel som är avsedda för att ge stöd och skydd åt handleden. Handledsskyddens primära syfte är att stabilisera handleden, minska smärta och främja läkning vid skador eller medicinska tillstånd.

Dessa skydd är speciellt utformade för att anpassas till handledens naturliga form, vilket ger en balans mellan rörelsefrihet och skydd. Handledsskydden används flitigt inom både sjukvården och bland idrottare.

Vad är ett handledsskydd med skena?

Ett handledsskydd med skena är en mer avancerad form av handledsskydd som innehåller en fast skena, ofta tillverkad av hårdplast eller metall.

Denna skena ger ett mer omfattande stöd och är särskilt effektiv för att immobilisera handleden i korrekt läge.

Detta skydd är idealiskt för mer allvarliga skador där fullständig stabilisering är nödvändig, samt för kroniska tillstånd där regelbunden stödbehov föreligger.

Olika varianter och skenor

Handledsskydd eller handledsstöd med skena finns i flera varianter, anpassade för olika behov och tillstånd.

Vissa modeller har en avtagbar skena som kan justeras eller tas bort helt, medan andra har en integrerad skena för konstant stöd.

Det finns även modeller med dubbla skenor för extra stöd, vilket kan vara fördelaktigt vid återhämtning från svåra skador eller operationer.

Fördelarna med ett handledsstöd med skena

 1. Ökat stöd: Den integrerade skenan ger en högre nivå av stöd jämfört med vanliga handledsstöd. Detta är särskilt viktigt för personer som återhämtar sig från allvarliga skador som handledsbrott, där handleden behöver hållas immobiliserad.

 2. Avlastning: Skyddet med skena avlastar effektivt handleden, vilket minskar smärta och inflammation vid tillstånd som karpaltunnelsyndrom eller artrit.

 3. Förhindrar felrörelser: Genom att begränsa handledens rörelser, skyddar den mot ytterligare skador och bidrar till en snabbare och säkrare läkningsprocess.

När ska handledsskydd med skena användas?

Handledsskydd med skena rekommenderas för en rad olika situationer:

 1. Efter skador: Särskilt användbart efter en fraktur eller lätt stukad handled, men framförallt vid allvarlig stukning där handleden behöver hållas stilla för att läka korrekt.

 2. Vid kroniska tillstånd: För personer med långvariga tillstånd som karpaltunnelsyndrom, där regelbundet stöd kan bidra till att minska smärta och öka handens funktionalitet.

 3. Under rehabilitering: Efter operationer eller andra medicinska ingrepp där stabilisering av handleden är nödvändig för en framgångsrik återhämtning.

 4. Förebyggande: För personer som utför arbete eller aktiviteter som innebär stor belastning på handleden, såsom vissa sporter eller yrken där repetitiva rörelser är vanliga.

Läkare och ortopeder rekommenderar skena

Läkare och ortopeder rekommenderar ofta handledsskydd och handledsstöd med skena eftersom de erbjuder bättre stabilisering och skydd än vanliga handledsskydd.

Denna typ av skydd är särskilt värdefull i behandlingen av allvarliga skador och kroniska tillstånd där en högre grad av stöd är nödvändig.

Genom att begränsa onödiga rörelser och ge en stabil bas, bidrar dessa skydd till en effektivare och snabbare återhämtning.

Produkttips: OPTIVO och SUPROhand

Både OPTIVO och SUPROhand är utformade med funktion och komfort i åtanke. De kombinerar högkvalitativa material med ergonomisk design och justerbar passform, vilket gör dem till ett utmärkt val för både medicinska och dagliga användningsområden.

OPTIVO handledsskydd

OPTIVO handledsskydd på höger hand

OPTIVO handledsskydd är en högkvalitativ produkt som är idealisk för personer som behöver både stöd och flexibilitet.

Det här handledsskyddet är utformat för att erbjuda en balans mellan stabilitet och rörelsefrihet, vilket gör det lämpligt för både vardagligt bruk och under återhämtning efter milda till måttliga skador.

Funktioner och fördelar:

 1. Ergonomisk design: OPTIVO är utformat för att följa handledens naturliga kurva, vilket ger en bekväm passform samtidigt som det ger stöd.

 2. Justerbar stödnivå: Med hjälp av justerbara band kan användaren anpassa kompressionen efter behov, vilket ger både stöd och komfort.

 3. Högkvalitativa material: Tillverkat av material som är både hållbara och hudvänliga, vilket minimerar risken för irritation vid långvarig användning.

OPTIVO handledsskydd är särskilt användbart för individer som upplever periodiska smärtor eller som deltar i aktiviteter som kräver extra handledsstöd.

Köp OPTIVO handledsskydd här >>

SUPROhand handledsskydd

SUPROhand handledsskydd på handleden

SUPROhand handledsskydd är en mer avancerad modell, designad för att ge maximalt stöd och stabilisering.

Det här handledsskyddet är idealiskt för personer som återhämtar sig från allvarliga skador eller som lider av kroniska tillstånd som kräver omfattande stöd.

Funktioner och fördelar:

 1. Integrerad skena: SUPROhand innehåller en fast skena som effektivt stabiliserar och skyddar handleden, vilket är avgörande för läkning av allvarliga skador.

 2. Anpassningsbar passform: Skyddet är utrustat med justerbara band som säkerställer en perfekt passform, vilket ökar både komforten och effektiviteten av stödet.

 3. Långvarigt stöd: Tillverkat med tanke på hållbarhet, SUPROhand är ett utmärkt val för långsiktig användning, särskilt för personer med kroniska tillstånd.

SUPROhand Handledsskydd är utformat för att ge högsta möjliga nivå av skydd och stöd, vilket gör det till ett utmärkt val för personer som behöver seriös rehabilitering eller långvarigt stöd.

Köp SUPROhand handledsskydd här >>

Slutligen tänk på följande

Handledsstöd och handledsskydd med skena erbjuder en överlägsen nivå av stöd och skydd jämfört med vanliga handledsskydd.

De är en viktig del i behandlingen av både akuta skador och kroniska tillstånd.

Genom att välja rätt handledsskydd kan man säkerställa effektiv lindring och skydd, vilket är avgörande för både kort- och långsiktig handhälsa.

22 Dec 2023