Misstagen du bör undvika med handledsskydd

6 vanliga misstag med handledsskydd

Handledsskydd behövs ofta för att effektivt skydda och stödja en stukad handled eller andra handledsskador.

Därför är det viktigt att använda produkter som ger rätt typ av stöd och säkerställer en snabb återhämtning, medan ett felaktigt val kan leda till en längre återhämtning eller varaktiga men. Tyvärr gör många fel när de väljer och använder dessa skydd.

Här är listan över de 6 vanligaste misstagen med handledsskydd:

 1. Välj aldrig att köpa det första bästa handledsskyddet

  Det är fullt av lockande onlineannonser som erbjuder handledsskydd till oslagbara priser. Men att impulsivt köpa ett skydd innebär också stora risker.

  Exempel: Anna såg en annons på sociala medier för ett snyggt skydd för handleden och beställde direkt, för att sedan upptäcka att den inte gav tillräckligt stöd och kvaliteten var undermålig.

 2. Det billigaste är också oftast det sämsta

  Billiga skydd kan vara frestande, särskilt när budgeten är tight. Men kvalitet kostar oftast mer. Ett billigt alternativ kan sakna de viktiga funktioner som behövs för ordentligt stöd och skydd.

  Exempel: Erik köpte ett billigt skydd efter att ha sett en massiv onlineannonskampanj. Efter bara några veckors användning började sömmarna gå upp, och skyddet förlorade sin form.Ett billigt skydd innebär risker

 3. Kolla alltid att skyddet är kliniskt testat

  Alla handledsskydd är inte skapade lika, och tyvärr så är det flesta skydden på marknaden inte testade och därmed en potentiell risk som stöd och för en bra rehabilitering. Ett kliniskt test säkerställer att handledsskyddet uppfyller vissa standarder och är effektivt.

  Exempel: Sofia skaffade ett skydd för sin handled som inte hade genomgått några kliniska testningar, och märkte snart att det inte gav den lindring hon hoppats på.

 4. Ta del av professionella rekommendationer

  Läkare och ortopeder har erfarenhet av vilka produkter som fungerar bäst för olika typer av skador. Att inte ta del av rekommendationer från yrkesproffs kan leda till att du väljer fel produkt.

  Exempel: Carlos hade ont i handleden efter en skidolycka och valde ett skydd baserat på en väns rekommendation istället för sin läkares, vilket resulterade i otillräckligt stöd.

 5. Felaktig användning är det vanligaste misstaget

  Att bara sätta på sig ett handledsstöd räcker inte. Det måste sitta korrekt och användas vid rätt tillfällen.

  Exempel: Frida använde sitt stöd för handleden bara sporadiskt, trots att hon borde ha haft det på sig kontinuerligt under sin rehabiliteringsperiod.

 6. Användning av gamla eller slitna skydd kan vara direkt farligt

  Med tiden kan form och effektivitet gå förlorad. Material kan tänjas ut, kardborrband kan bli mindre greppande, och det generella slitaget kan minska skyddets förmåga att ge ordentligt stöd. Det är viktigt att regelbundet kontrollera sitt handledsskydd för tecken på slitage och byta det när det inte längre erbjuder önskad skyddsnivå.

  Exempel: David fortsatte att använda sitt gamla skydd länge efter att det blivit slitet, vilket resulterade i otillräckligt stöd och en förlängd återhämtningstid.

SUPROhand rekommenderas av läkare och ortopeder

Fler råd och tips om hur misstagen kan undvikas

Är du fortfarande oskäker eller vill läsa mer om hur du ska undvika misstagen så ska du läsa även detta:

Vad innebär klinisk testning?

Kliniska testningar av ortopediska hjälpmedel är rigorösa tester som genomförs för att verifiera produktens säkerhet och effektivitet.

Dessa testningar utförs i kontrollerade miljöer och följer strikta protokoll. SUPROhand handledsskydd är ett sådant exempel på en produkt som har genomgått sådana tester och rekommenderas därför för dess bevisade kvalitet.

Varför läkare rekommenderar vissa handledsskydd

Läkare grundar sina rekommendationer på både vetenskaplig forskning och praktisk erfarenhet. Ett handledsskydd som rekommenderas av medicinska experter har sannolikt bevisats vara effektivt i kliniska prövningar, gett bra resultat under rehabilitering och mottagit positiva vittnesmål från patienter.

Riskerna med felaktigt val eller användning

Fel val eller felaktig användning av ortopediska hjälpmedel rent generellt kan förvärra en befintlig skada, orsaka ytterligare smärta, minska rörligheten, eller i värsta fall, leda till nya skador. Det kan även förlänga rehabiliteringstiden, vilket kan påverka ens dagliga liv och arbetskapacitet.

Liselott valde rätt skydd genom att fråga sin doktor

När Liselott stukade sin handled, visste hon hur viktigt det var att välja rätt skydd. Efter att ha rådfrågat sin läkare, valde hon ett handledsskydd som var:

   1. Kliniskt testat

   2. Rekommenderat av professionella

   3. Tillverkat med högkvalitativa material

Efter att ha följt läkarens råd och använt skyddet korrekt, upplevde Liselott en snabb och smärtfri återhämtning.

Smärta i handled till följd av billigt skydd

Lars hastiga beslut höll honom borta från tennisspel längre än väntat

Med en viktig tennismatch inom räckhåll, ville Lars snabbt återvända till spel. Han valde ett billigt handledsskydd från ett lokalt apotek eftersom:

   1. Det var lättillgängligt

   2. Det var billigt

   3. Det såg bra ut

Till sin besvikelse gav skyddet inte det nödvändiga stödet, vilket ledde till att hans skada förvärrades och han var tvungen att avstå från spelet ännu längre.

Välj rätt handledsskydd från början och undvik problem

Att hitta det handledsskyddet som passar dig allra bäst kan vara skillnaden mellan en snabb och effektiv återhämtning och en lång, smärtsam rehabiliteringsprocess.

Det är viktigt att tänka igenom ditt val, konsultera medicinska experter, och undvika de vanliga misstagen som många gör.

Handledsskyddets kvalitet och rätt användning kan påverka din övergripande hälsa och välbefinnande på sikt.

Ge din handled det bästa skyddet

Handledsskydd, som alla medicinska hjälpmedel, bör ses som en investering i din hälsa.

Genom att lägga lite extra tid på forskning, rådfråga specialister och följa anvisningarna noggrant, kan du säkerställa att du ger din handled det bästa skyddet och stödet den behöver för att läka ordentligt.

Säkerställ rehabilitering och stöd med rätt skydd från början

Avslutningsvis, kom ihåg att även om handledsskyddet spelar en viktig roll i rehabiliteringsprocessen, är det också viktigt att följa andra rekommenderade rehabiliteringsåtgärder, som fysioterapi eller övningar, för att säkerställa en komplett och effektiv återhämtning.

Investera i ditt välbefinnande, undvik vanliga misstag, och se till att din handled får det bästa möjliga skyddet för en snabb återkomst till dina dagliga aktiviteter.

Mer information i vår FAQ

Besök vår FAQ-sida för mer information om skydd för handleder, stukad handled och rehabiliteringstips.

25 Oct 2023