En sann berättelse om en stukad handled

Rehabilitering med RICE-metoden och handledsskydd.

När Jonas stukade sin handled

Jonas var en aktiv person som älskade att delta i olika idrottsaktiviteter. Han var alltid i farten och hade en passion för utomhusaktiviteter som fotboll, cykling och klättring. Men en dag hände det som inte fick hända - Jonas stukade sin handled under en intensiv fotbollsmatch. Smärtan skar genom hans handled och han visste att något var fel. Men Jonas var först inte säker på om han hade stukat handleden eller om det bara gjorde ont för stunden.

Jonas kände en blandning av smärta och besvikelse när han insåg att han kanske skulle behöva stå vid sidan av och vänta på att hans handled skulle läka. Han visste dock att det var viktigt att agera snabbt för att påskynda läkningsprocessen och återfå sin styrka och rörlighet i handleden.

Jonas med stukad hand

RICE-metoden blev en framgång

Jonas bestämde sig för att använda sig av RICE-metoden för att rehabilitera sin stukade handled. Först och främst, han behövde vila handleden och undvika att överbelasta den.  RICE-metoden, som står för Rest, Ice, Compression, and Elevation (Vila, Is, Kompression och Höjning), är en vanlig metod för att behandla akuta skador som stukningar. Denna metod finns beskriven i vår rehab-guide för rehabilitering av stukad handled.

Paus i utövandet av aktiviteter

Han avbröt alla fysiska aktiviteter som involverade handleden och lät den vila i några dagar. Det var svårt för Jonas att acceptera att han inte kunde delta i sina favoritaktiviteter, men han visste samtidigt att det var nödvändigt för att ge handleden tid att läka.

Is minskade svullad och smärta

För att minska svullnaden och lindra smärtan använde Jonas sig av is. Han applicerade ispaketet på handleden flera gånger om dagen för att minska inflammationen. Isen kändes svalkande och hjälpte till att minska svullnaden, vilket gjorde att Jonas kände sig lite bättre.

Efter några dagar med vila och kyla började Jonas att gradvis återinföra rörelse i sin handled. Han gjorde försiktiga rörelser och utförde lätta stretchövningar för att öka flexibiliteten och förhindra stelhet. Det var viktigt för Jonas att ta det långsamt och inte överbelasta handleden.

Handledsskyddet OPTIVOhand hjälpte Jonas

För att ge handleden extra stöd och stabilitet under rehabiliteringen använde Jonas också ett handledsskydd. Han hade forskat och hittat handledsskyddet OPTIVOhand som han köpte från webshopen shop.limedic.se.

Det var ett speciellt utformat skydd som gav hans handled den nödvändiga stabiliteten och stödet för att kunna utföra vardagssysslor utan att riskera att förvärra skadan.

En metod som gav resultat

Med tiden märkte Jonas att hans handled blev starkare och smärtan minskade. Han fortsatte att följa RICE-metoden och använda handledsskyddet under rehabiliteringsprocessen. Han besökte också en sjukgymnast som gav honom övningar för att stärka handleden och återfå full rörlighet.

Det var en utmanande period för Jonas, men med tålamod, viljestyrka och rätt åtgärder lyckades han rehabilitera sin stukade handled. Han lärde sig vikten av att lyssna på sin kropp och ge den den vård den behövde för att läka ordentligt.

När handleden väl var återställd kände Jonas en enorm glädje och tacksamhet över att kunna återvända till sina älskade aktiviteter och njuta av dem utan smärta.

Jonas kände en blandning av smärta och besvikelse när han insåg att han kanske skulle behöva stå vid sidan av och vänta på att hans handled skulle läka. Han visste dock att det var viktigt att agera snabbt för att påskynda läkningsprocessen och återfå sin styrka och rörlighet i handleden.

SUPROhand handledsskydd

Högkvalitativa handledsskydd som rekommenderas av läkare

Upptäck vårt sortiment av högkvalitativa handledsskydd som rekommenderas av läkare, exklusivt tillgängliga på shop.limedic.se! Våra handledsskydd är utformade för att ge det ultimata stödet och stabiliteten för skadade handleder under rehabiliteringsprocessen.

Vare sig du har stukat handleden, återhämtar dig från en handledsskada eller behöver extra skydd under idrottsaktiviteter, våra handledsskydd är det perfekta valet. Tillverkade med omsorgsfullt utvalda material av hög kvalitet erbjuder de optimal komfort och långvarig hållbarhet.

Här kan du läsa mer om handledsskydd och fördelarna med användning under rehabiliteringstiden.

Populärt handledsstöd för idrottare

Våra handledsskydd är inte bara populära bland idrottare och motionärer, de rekommenderas även av läkare och sjukgymnaster. Varje handledsskydd är utformat för att ge rätt stöd och kompression som behövs för att påskynda läkningsprocessen och förhindra ytterligare skador.

Besök vår webshop shop.limedic.se och upptäck vårt omfattande utbud av handledsskydd. Oavsett om du behöver ett handledsskydd för daglig användning eller för specifika idrottsaktiviteter, finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt produkt för dina behov.

Vänta inte - köp handledsskyddet idag

Ge din handled den vård den förtjänar med våra högkvalitativa handledsskydd som rekommenderas av läkare. Köp ett högkvalitativt handledsstöd idag och ge din handled den omsorg den behöver för att återfå styrka och rörlighet!

11 Jul 2023